Borgerlig Begravning/Ceremoni

En borgerlig begravning är en ceremoni som kan utformas helt fritt efter den avlidnes eller de anhörigas önskemål. Ofta förekommer diktläsning och musik som centrala delar i ceremonin, men även livsberättelse, överlämnande och avskedstagande. Religiösa inslag kan förekommer i borgerliga ceremonier om så önskas.

Oavsett om man tillhör Svenska kyrkan eller något annat trossamfund kan man välja en borgerlig begravningsceremoni. En officiant som förrättar begravningsakten vid en borgerlig begravning kan vara en anhörig, arbetskamrat eller annan lämplig person. Här finns inga lagliga hinder. Det finns heller ingenting som hindrar att den borgerliga ceremonin förläggs utomhus, i det egna hemmet eller annan plats, bara det är praktiskt möjligt.

Här på Laholms Begravningsbyrå är vi utbildade officianter och har hållit i många ceremonier. Låt oss hjälpa dig på vägen med all vår erfarenhet så just er ceremoni blir ett ljust och fint minne precis efter era önskemål.

 

En oförglömligt vacker ceremoni vid Oxhultasjön utanför Hishult.

 

 

Begravningsceremoni på stranden i Mellbystrand. Vackert väder, blommor, sång och musik, fina tal och havets vågor. Detta minns vi för alltid ❤

 

 

En ceremoni på ”röda mattan” i Servehallen, Laholm helt i pingisens tecken som varit en stor del, av den avlidnes liv.

 

En ceremoni i trädgården i Egernahult Balsen eller ”Paradiset” som familjen själv kallade sitt vackra ställe.

 

I motorcykelns tecken gick denna oförglömliga ceremoni helt enligt den avlidnes önskan. Bildspel, vackra tal, musik och motorcykelkortege från ceremonin på Lagagården till krematoriet.

 

 

 

En ceremoni i kärlekens tecken för Liljekvists grundare och eldsjäl. Det var värme rakt igenom. Tal, sång och musik, skratt, tårar och solsken på Vallåsens Värdshus.