Om företaget

Om företaget: Tommy Pettersson och Malin Olsson på Laholms Begravningsbyrå

Laholms Begravningsbyrå är en begravningsbyrå i Laholm, Allarp och Veinge med omnejd. Läs mer om företaget här nedan och vilka vi är som arbetar på begravningsbyrån.

Tommy Pettersson är begravningsentreprenör på Laholms Begravningsbyrå sedan 1984. Han är begravningsrådgivare och representant vid begravningar samt utbildad inom familjejuridik och sköter framförallt bouppteckningar och arvskiften.

Malin Olsson är utbildad borgerlig officiant och sångsolist. Hon arbetar även som begravningsrådgivare och representant vid begravningar. Malin har arbetat på Laholms Begravningsbyrå sedan 1 juni 2016 och har dess för innan arbetat inom restaurangbranschen under större delen av sitt yrkesliv. Sång, musik, människor och service ligger henne som varmast om hjärtat.

Christoffer Anderson är borgerlig officiant, begravningsrådgivare och representant vid begravningar. Han har arbetat på Laholms Begravningsbyrå sedan hösten 2022. Christoffer har tidigare arbetat som obduktionstekniker på Sahlgrenska i Göteborg samt som begravningstransportör för Göteborgs Begravningstjänst. Christoffer tar gärna med sig gitarren och musicerar tillsammans med Malin och Anders.

Anders Nylander är borgerlig officiant, begravningsrådgivare, representant och musiker vid begravningar. Han är ny på Laholms Begravningsbyrå sedan mars 2024. Anders kommer tidigare från en tjänst i Svenska Kyrkan och före dess många år inom restaurangbranchen.

Historik

1909
Startade snickaren Anton Svensson i Ränneslöv likkisttillverkning. Han skaffade sedan även likvagn och häst för att kunna vara behjälplig vid begravningsuppdragen. Även sönerna Arthur Svensson och Sven Svensson fanns med i rörelsen.

1952
Startade Sven Svensson Bröderna Svenssons Begravningsbyrå som då var belägen på Gamlebytorg 5 i Laholm. Brodern Arthur Svensson skötte verksamheten i Vallberga och Ränneslöv.

1968
Började Sven Svenssons son Leif Svensson i rörelsen och 1971 bytte Bröderna Svenssons Begravningsbyrå namn till Laholms Begravningsbyrå AB.

1980
Övertog sonen Leif Svensson rörelsen sedan hans far Sven Svensson avlidit.

1984
Började Tommy Pettersson och Birgitta Persson sin anställning på Laholms Begravningsbyrå. 1989 övertog Tommy och Birgitta verksamheten av Leif och Ulla Svensson. Verksamheten bedrivs idag i lokaler belägna på Storgatan 19.